ČAKOVEC: Održana sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnica Cividini spremno odgovarala na brojna pitanja mladih

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

U Gradskoj vijećnici održana je sjednica ‘Dječjeg vijeća Grada Čakovca’ na kojoj su bili prisutni dječji vijećnici uz voditeljice dječjih foruma, na čelu s dječjom gradonačelnicom Nolom Grošević i gradonačelnicom Ljerkom Cividini. Sjednica je u prvom redu poslužila za predstavljanje provedenih aktivnosti u okviru projekta ‘Čakovec – grad Zrinskih’.  

Naime, svaki dječji forum u proteklom je razdoblju provodio dio aktivnosti te na sjednici pokazao svoj ogroman trud, znanje i rezultate istraživanja. Dječji forumi OŠ Ivanovec i III. OŠ Čakovec sa svojim radovima odabrani su i pozvani na državnu smotru projekata ‘Građanskog odgoja i obrazovanja – Projekt građanin’.

Gradonačelnica je pohvalila radove, te zahvalila mentorima i učenicima, ali i naglasila kako se veseli izložbi svih radova koja će se upriličiti u okviru manifestacije ‘Dani Grada Čakovca 2023.’, u petak, 26. svibnja od 18 sati u Bedemu. 

Djeca su iskoristila priliku da popričaju s gradonačelnicom te postave pitanja, pa su se dotakli teme vanjskih bazena i pitali hoće li u ljetnim mjesecima moći na kupanje. Gradonačelnica im je odgovorila kako u lipnju kreće sezona plivanja na otvorenom, a naspram protekle godine, bazeni će biti bogatiji zelenilom koje je posađeno prije godinu dana, instalirat će se kupola iznad dječjeg bazena u svrhu zaštite, dopunit će se sunčalište i dolaze novi suncobrani.

Zanimalo ih je hoće li se izgraditi dvorana uz Osnovnu školu Kuršanec, što je čakovečka gradonačelnica potvrdila i dodala da se osim dvorane ide i u izgradnju četiri nove učionice, a radovi će započeti u trenutku kada Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavi NPOO na koji će se projekt prijaviti. Uz to, na isti se prijavljuje i dogradnja čakovečke II. OŠ. Dala im je informaciju da se projektira IV. osnovna škola, razgovarala o rješavanju potrebe za školskim ormarićima u OŠ Ivanovec te o tome koliko su zadovoljni kolegama u školi i razredu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba