Evo nam najvećih ‘bisera’ proteklog vikenda

Najbrži jurio 185 km/h kod Zaboka, najpijaniji napuhao 2,23 u Lugu Orehovičkom

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva, policijski službenici PU krapinsko – zagorske su tijekom vikenda zabilježili ukupno 106 prometnih prekršaja od čega 51 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 10 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 29 ostalih prekršaja u prometu.

Iz policije su posebno istaknuli kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu 20. svibnja oko 23 sata u Lugu Orehovičkom, kod 32-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao s 2,23 promila alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 1320 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Također, najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 19. svibnja, na A2 kod Zaboka od 185 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba