U tijeku je akcija “Manje oružja - manje tragedija”

Netko je doma imao kilogram eksploziva, ali je ipak, na sreću, odlučio da mu ne treba 

Objavljeno: 22.05.2023. zagorjeinternational

U petak 19. svibnja, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija” jedna je osoba policijskim službenicima dragovoljno predala jedan kilogram eksploziva i 50 cm sporogorećeg štapina.

Policija ovim putem podsjeća građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – kažu iz policije. 

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800/88-92. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba