U pripremi je dokumentacije za rekonstrukciju dionice Konjščina - Komin

Krok: Važno je povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a prvenstveno najmlađih

Objavljeno: 14.05.2023. zagorjeinternational

Uz brojne aktualne projekte poput sanacije šest klizišta na području općine Konjščina kao i sanacije prometnica, u tijeku je i veliki projekt pripreme dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste DC 540 približne duljine 15 kilometara – odnosno dionice Konjščina – Komin. 

Priprema nužne dokumentacije je već u poodmakloj fazi i o tome govori podatak kako je izdana pravomoćna lokacijska dozvola što je bio preduvjet za izradu glavnog projekta na temelju kojeg će se uskoro zatražiti građevinska dozvola.

– Prilikom preuzimanja odgovornosti za vođenje općine, rekonstrukcija te ceste bila nam je jedan od prioriteta što smo jasno poručili javnosti i građanima, posebice onima koji žive uz tu prometnicu i čija rekonstrukcija je od posebne važnosti upravo za njih. Budući da je to državna cesta, naravno da je nužna suradnja i komunikacija s Hrvatskim cestama koje su glavni investitor i tome smo se u potpunosti posvetili posljednje dvije godine – pojasnila je načelnica Anita Krok.

Naglasila je i da razumije interes mještana, kao i svih onih koji mogu pomoći i doprinijeti što bržoj realizaciji projekta, na čemu svima zahvaljuje.

– Prema informacijama koje imamo rekonstrukcija DC 540 odvijala bi se u nekoliko faza. Prva faza je do Kranjca. Druga se odnosi na dionicu prometnice od Westa do raspela te treća do Hadaša. Riječ je o značajnom projektu i u financijskom, ali i organizacijskom smislu. Dobra je stvar da priprema sve potrebne dokumentacije ide svojim tijekom što znači i samu realizaciju projekta odnosno da se u narednom razdoblju može očekivati početak radova – mišljenja je načelnica Krok.

Ovom prilikom je apelirala na mještane na još malo strpljenja, a sve one koje mogu doprinijeti u pripremi i rješavanju tog projekta kazala je da su njena vrata uvijek otvorena.

– Ono što je u konačnici važno je da ćemo rekonstrukcijom te prometnice značajno podići standard i uvjete života prvenstveno mještana koji žive uz tu prometnicu. Također, još važnije je da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a tu prvenstveno mislim na naše najmlađe. Osim sigurnosti naših mještana, ova cesta je od značajne važnosti za razvoj gospodarstva istočnog dijela naše županije s obzirom na to da i u Konjščini, ali i u Bedenici, djeluju velike tvrtke kao što su ‘ZMH Horvat’, ‘Armco’, ‘Kudelić’, ‘BMD Stil’, ‘Euromilk’ i druge tvrtke – zaključila je načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba