KAKVA PRIČA: Majka i kći zajedno rade kao primalje u KBC-u Osijek, baš tamo gdje se kći i rodila

“Možemo li zamisliti da radimo drugi posao? Ne!”

Objavljeno: 07.05.2023. zagorjeinternational

Kad je Maria Partić stizala na svijet, njezina majka Irena, tada zaposlena u osječkoj Saponiji, nije ni slutila da će tri desetljeća kasnije njih dvije dijeliti radno mjesto u toj istoj rađaonici, donosi priču Večernji.

Irena i Maria Partić primalje su u Kliničkom bolničkom centru Osijek, majka i kći, jedna drugoj naizmjence učiteljica i učenica.
Irena je nakon školovanja za primalju neuspješno tragala za poslom u struci pa je 9,5 godina za kruh zarađivala u kemijskoj industriji. Upoznala je u Saponiji i supruga, rodila troje djece. Teško joj je bilo uskladiti posao i veliku obitelj, a k tome je još suprug radio i terenski, pa je na koncu odlučila dati otkaz i ostati uz mališane dok ne stasaju. Zaputila se tako na biro kako bi se upisala u statistiku nezaposlenih, no pogled joj je pao na jedan oglas u hodniku zgrade HZZ-a. Pisalo je: “Tražimo primalje”.
Nagla promjena plana preokrenula joj je život, ali i usmjerila budućnost, pokazat će se kasnije, i njezinoj najmlađoj kćeri Mariji, koja je te 2000. imala tek šest godina.
Danas, na pitanje mogu li zamisliti da rade drugi posao, odgovaraju uglas: Ne!
Cijelu priču pročitajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba