Poručili da trebaju imati “deblju kožu”

Iz ‘Možemo’ tražili da se ukinu kazne za vrijeđanje političara, no Vlada ih odbila 

Objavljeno: 21.04.2023. zagorjeinternational

Klub ‘Možemo’ je u Hrvatskom saboru predstavio zahtjev da se onemogući kažnjavanje osoba koje vrijeđaju političke dužnosnike, no vladin predstavnik Žarko Katić ga nije prihvatio, piše Index.hr.

‘Možemo’ se zauzimao da se onemogući kažnjavanje osoba koje vrijeđaju političke dužnosnike, a Sandra Benčić je, predstavljajući ovaj zahtjev, dodala da ne spori da se treba moći kažnjavati napad na službene osobe, no istaknula je da političari moraju imati “deblju kožu“.

Zahtjevi su bili uobličeni u amandmane na izmjene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, iz ‘Možemo’ su predstavili i zahtjev da se strože kažnjava kockanje na javnom mjestu i reklamiranje kockanja te prodaja alkohola maloljetnicima. 

Benčić je upozorila kako je Hrvatska, prema nekim pokazateljima, prvak po kockanju u EU i kako taj problem treba ozbiljno shvatiti te dodala da su reklame za kladionice svuda oko nas, od prijevoznih sredstva, do panoa na ulicama, a sve je to dostupno i maloljetnicima. Klub je tražio zabranu reklamiranja bilo koje vrste kockanja i povisivanje kazni do 4000 eura, a kod ponavljanja prekršaja i mjeru zabrane djelatnosti.

Također, više su kazne tražili i za prodaju alkohola maloljetnicima sa sadašnjih 20 do 100 eura na 700 do 4000 eura, a kod ponavljanja prekršaj i zabranu obavljanja djelatnosti.

Katić je kratko obrazložio da njihov sadržaj nije i sadržaj izmjena koje vlada predlaže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba