SDP: Izvanredna konferencija za novinare

Grbin: Popišali su se na sve nas

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare u središnjici stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu.

Podsjetimo, Ustavni sud zabranio je Zoranu Milanoviću da bude mandatar ili premijer čak i ako podnese ostavku.

“Ovo što su napravili je sramota, ispod svake razine”

– Gospodinu Šeparoviću bih preporučio da pročita Ustav. Ne mora čitati daleko. Ustav kaže da narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika. Narod je svoje zastupnike izabrao u srijedu. Nama su neke stvari bile zabranjene za govoriti i toga smo se držali, jer poštujemo institucije. Ovo što su napravili je sramota, ispod svake razine. Ovo je sramota i za riječ državni udar. Popišali su se na sve nas. Odlučili su da, bez obzira na to za koga su ljudi glasali, da oni mogu, zato što im se hoće, promijeniti. Kad sam ga slušao shvatio sam da bi taj gnjus, da su rezultati bili drugačiji, bio spreman izbore i poništiti. Poručujem im da odmah sazovu novu sjednicu i donesu odluku kakvu su htjeli, jedini premijer smije biti Plenković. Poručujem im, neće vam proći. Ovo nije povijesna prilika, ovo je povijesna nužnost da bagru i bandu spriječimo. Svatko tko nakon ovog legne s HDZ-om, mora biti svjestan da ih čeka ista odluka i ista sudbina. Ustavni sud je danas pokazao da je sam sebi spreman produžiti mandat do kada god treba – poručio je Grbin.

– Imamo priliku, imamo šansu i tu šansu ćemo ispuniti. Koraka su dva. Moramo konstituirati sabor što prije. A onda se dogovoriti u bilo kojem formatu oko toga kako ćemo formirati vladu. Mi poručujemo – sve opcije su na stolu i oko svega smo spremni pregovarati. Ovo je posljedica potpune panike i straha jednog malog, sitnog, patuljastog diktatora koji je shvatio da gubi tlo po nogama – dodao je Grbin.

Je li Milanović mandatar, pitali su ga novinari.

– Mandatar nije, mandatar se postaje kad se skupi 76 potpisa. Ako dođe do toga da jednu osobu podrži 76 zastupnika, koji su dobili povjerenje građana, onda bih volio vidjeti taj Ustavni sud koji će krojiti vladu. Volio bih vidjeti koji će to biti članci, paragrafi… Govorim kao pravnik – zaključio je predsjednik SDP-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba