Održana 73. redovna skupština zabočke Vatrogasne zajednice

“Posebno raduje što se jako puno ulaže u rad s djecom i mladeži, kako bi jednog dana oni mogli preuzeti odgovorne zadatke”

Objavljeno: 16.04.2023. AB

U Vatrogasnom domu DVD-a Zabok u petak je održana 73. redovna skupština Vatrogasne zajednice Zaboka uz nazočnost  zastupnika DVD-a članica VZG Zaboka.
Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Sinković, koji je podnio i izvješće o radu za prošlu godinu, u kojemu je spomenuo ciljeve i djelatnosti koje zajednica ostvaruje za svoje članice, odnosno Dobrovoljna vatrogasna društva.

Sedam postrojbi

Tako je istaknuo da VZG Zaboka čini sedam postrojbi, od čega četiri teritorijalna DVD-a: Gubaševo, Pavlovec, Špičkovina i Zabok, dvije postrojbe u gospodarstvu (Regeneracija i Opća bolnica Zabok) te Zagorska javna vatrogasna postrojba. U VZG ukupno djeluje oko 640 vatrogasaca svih kategorija, što dobrovoljnih što profesionalnih.


I predsjednik Sinković i zapovjednik Ivica Petriček istaknuli su kako posebno mjesto u radu vatrogasnih društava ima rad s djecom i mladima te su zahvalili svim mentorima i zapovjednicima na izdvojenom vremenu i nesebičnom radu u kojem se dobivaju nove operativne mlade snage.

– Hvala Gradu Zaboku na financijskom praćenju potreba naše Vatrogasne zajednice i što se uključuje u dodatno financiranje potreba samih DVD-ova – istaknuo je Sinković.
U ime Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije prisutne je pozdravio njihov tajnik Rajko Jutriša, koji je istaknuo važnost organiziranog, opremljenog i spremnog sustava vatrozaštite na području Grada Zaboka te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.

Prijateljska društva

Nazočnima se obratio zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, koji je zahvalio i čestitao na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada.

– Posebno me raduje što se jako puno ulaže u rad s djecom i mladeži, kako bi jednog dana ta djeca mogla preuzeti odgovorne zadatke na svim poljima vatrogasne djelatnosti – kazao je Hanžek.
Skupštini su nazočila i prijateljska društva iz Slovenije (Puconci, Zbelovo, Šmarje Pri Jelšah, Slovenske Konjice) te predstavnici Vatrogasne zajednice grada Oroslavja te Vatrogasnih zajednica Bedekovčine, Krapinskih Toplica i Velikog Trgovišća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba