Turistička zajednica Marije Bistrice uključila se u projekt ”Hrvatska prirodno tvoja”

Zasađeno 15 sadnica javora na bistričkoj obilaznici i u Humu Bistričkom

Objavljeno: 26.03.2023. AB

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” kojem je cilj sadnja dodatnih stabala u turističkim destinacijama, radi smanjenja ugljikova otiska koji nastaje turističkom aktivnošću, a osobito od ispušnih plinova iz automobila turista. Projektom se želi i potaknuti razvoj održivog turizma i brendiranje te promoviranje Hrvatske kao održive destinacije. Turistička zajednica Općine Marija Bistrica uključila se u ovaj projekt te je u sklopu istoga posađeno 15 sadnica javora na šetnici na bistričkoj obilaznici te u Humu Bistričkom pokraj biciklističkog odmorišta, javlja RMB.
Sadnice su posadili te će o njima dalje brinuti djelatnici bistričkog komunalnog poduzeća ”Lijepa Bistrica”. Vrijednost sadnica iznosi 543,50 eura, a navedeni iznos u potpunosti je financiran sredstvima Hrvatske turističke zajednice.
Svaka sadnica je obilježena oznakom “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” te unesena u aplikaciju za praćenje sadnje “Map my tree”, Europske agencije za okoliš.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba