U Loboru održana 27. smotra tamburaških orkestara i sastava KZŽ

Zvuci tambure ispunili Društveni dom – evo tko su pobjednici smotre

Objavljeno: 26.03.2023. AB

Već tradicionalna, 27. smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko – zagorske županije, devetu je godinu zaredom održana je u Loboru. Zvuci tamburica iz svih dijelova Zagorja ispunile su tamošnji Društveni dom.
Organizator smotre je Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije, a suorganizator KUD Lobor.
Kako je pojasnila članica upravnog odbora Katarina Plancutić, KUD Lobor ima četiri sekcije – folklornu, vokalnu, tamburaška i dramsku.

– Prošli tjedan smo baš održali i obilježili i svjetski dan kazališta za djecu i mlade tako da smo imali dramske radionice i svaki mjesec imamo puno aktivnosti iz svih sekcija. Naš središnji događaj je zapravo ‘Večer folklora’, koja je glavna loborska manifestacija, a tradicionalno smo domaćin Županijske smotre tamburaških sastava i orkestara, ove godine već 27. po redu. Ponosni smo na to što nam je već devetu godinu pripala čast da budemo domaćin i vjerujem da ćemo biti opet i sljedeće godine – kazala je Plancutić.

Smotru je otvorila načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

– Čast nam je i zadovoljstvo ponovno i danas na 27. smotri tamburaša biti domaćinima ovako vrijednoj manifestaciji. Drago mi je da Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga zajedno sa svim tamburaškim sastavima i KUD-ovima održava ovu tradiciju i da se kulturno dobro ovakvim manifestacijama i cjelogodišnjim vježbama i aktivnostima upravo prenaša na naše najmlađe. Mislim da je to svima i cilj i interes da se kulturna baština svake godine prenosi na naše buduće naraštaje – poručila je Jembrih uz zahvalu organizatorima i suorganizatoru KUD-u Lobor.

Nakon trosatnog programa selektor Vice Zirdum izdvojio je najuspješnije: u kategoriji koncertnih orkestara to je TO KUD-a ‘Mihovljan’ koje vodi Ivan Bartolić, a u kategoriji koncertnih sastava TS KUD-a “Belec”, pod vodstvom Roberta Mihovilića. U kategoriji folklornih orkestara najbolji su bili TO KUD-a “Sveti Križ Začretje”, koje vodi Danijel Rožanković i TS KUD-a “Laz”, koje vodi Tatjana Lenart.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba