Rockyji z Trnovca

Počeli mlatiti ljude u kafiću, zatim i policiju koja je intervenirala – pušteni su na slobodu

Objavljeno: 13.03.2023. zagorjeinternational

Ove subote je oko ponoći došlo do incidenta u naselju Trnovec, a sve je započelo kada su tri alkoholizirana muškarca u dobi od 22, 24 i 60 godina počeli razbijati čaše i flaše inventara kafića koji se nalazi u Ludbreškoj ulici, te su započeli tuču s četvoricom i ženom koja ih je pokušavala smiriti. 

Stvari su dodatno krenule na gore nakon što su se trojica borbenih muškaraca udaljila na parkiralište ugostiteljskog objekta. Naime, nakon što je policija došla zbog dojave na mjesto događaja, prilikom pokušaja identifikacije osoba, putem traženja osobnih iskaznica, spomenuti trojac je i njih napao. 

Dvoje policijskih službenika koji su stigli na teren nisu uspjeli obuzdati razuzdani trojac, koji ih je silom nadjačao te jednog od policajaca počeo gušiti, drugi policijski službenik je, zbog intenziteta i odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, bio primoran ispaliti upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te su njihove ozljede okarakterizirane kao lakše. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača, no utvrđeno je kako isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede. 

Sva trojica napadača su uhićena i navedeni su u nedjelju dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima na udaljenost manju od 100 metara.

U tijeku je kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Također će se protiv njih Općinskom sudu u Varaždinu podnijeti i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – izvijestili su iz PU varaždinske. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba