100 GODINA KINEMATOGRAFIJE U KRAPINI

POŽURITE PO KARTE: Povodom velikog jubileja, u Kinu Krapina pretpremijera hit filma za djecu ‘Dnevnik Pauline P.’!

Objavljeno: 12.03.2023. zagorjeinternational

Povijest kina u Krapini seže još u davnu 1923. godinu kada je nabavljena prva oprema za prikazivanje filmova, a prema jednostavnom izračunu, ove se godine slavi 100. godišnjica kinematografije u Krapini. 

Za jubilarnu godinu, uz postojeće programe redovnih projekcija najnovijih filmskih naslova, kina pod zvijezdama, filmskih festivala, školskih i tematskih projekcija, art programa i tradicionalnog autokina, pripremljeno je još mnoštvo novih atraktivnih filmskih kino programa. Hrvatski audiovizualni centar također je prepoznao rad Kina Krapina odobrivši gotovo 2400 eura za programe audiovizualne djelatnosti kina.  

U nedjelju, 19. ožujka u Kinu Krapina održat će se pretpremijera igranog filma za djecu Nevena Hitreca ‘Dnevnik Pauline P.’, koji je snimljen po istoimenom romanu Sanje Polak. Film s prikazivanjem u ostalim hrvatskim kinima inače počinje 23. ožujka.  

Na projekciju dolazi filmska ekipa koja uključuje redatelja filma Hitreca, autoricu knjige Polak, producenta filma Juru Bušića te glumce predvođene sjajnom Katjom Matković koja glumi Paulinu P. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba