Povratak u srednji vijek

EVO IH! Klečavci ponovno na trgu, FRED MATIĆ: Ovo izaziva jezu kod normalnih građana

Objavljeno: 04.03.2023. zagorjeinternational

Sad već po običaju, prva subota u mjesecu uredovni je dan kada Zagrepčani na Trgu bana Jelačića mogu vidjeti muškarce koji kleče i mole krunicu. Riječ je o okupljanju ekstremnih katolika, njih nekoliko desetaka, koji se okupljaju, a dogovaraju se kroz više udruga.

Javnosti najpoznatiji među moliteljima svakako je Vice Batarelo, povratnik iz Australije koji je svojedobno vodio Ured za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije. A i danas je u tijeku protuprosvjed udruge Domino koji su prosvjed nazvali ‘Tiha misa’. Prosvjednici nose transparent s natpisom ˝Za raskid vatikanskih ugovora˝, a s njima je i ovaj put europarlamentarac Fred Matić.

– Nosit ćemo ruže pred kip Marije Jurić Zagorke, nosile bismo ih i bez sramotnog HRT-ovog priloga. Do danas nismo dobili razlog zašto se to emitiralo. Kako se ženi, bilo kojoj ženi, pogotovo Mariji Jurić Zagorki, može tako nešto raditi. Osuđujem medijsku kuću koja je to odlučila pustiti – rekla je protuprosvjednica.

– Nitko nema ništa protiv da ljudi mole. Ali moli se za ljubav, mir, oprost. Oni mole za stvari za koje smo mislili da smo ostavili nekoliko stoljeća iza nas. To izaziva jezu kod normalnih građana. Ovo je povratak u srednji vijek. To je agenda koja im neće proći – rekao je za Index Fred Matić.

– Ovo su marginalci. Od 90.-ih smo se borili da uđemo u Europu, nismo se sigurno borili za povratak u srednji vijek. Ovo za što se oni mole nema nigdje u Bibliji, toga samo ima u srednjem vijeku. Čedno odijevanje? Tko si ti da meni određuješ što ću nositi. Mini suknja nije poziv na silovanje – rekao je Matić.

– Ako imaš hormonalnih problema – postoji izraz koji se zove masturbiranje. Moraju i to znati, ali njihovi organizatori su protiv toga. Moraju naći načine da obuzdaju svoje hormone – zaključio je.

Video pogledajte OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba