Sestre godinama dogovarale ‘masaže’ u metropoli: ‘Atraktivna plavuša 35’, ‘Plava bomba 35’, ‘Mazna 37’…

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv dvije Zagrepčanke (33 i 28 godina) radi zarade i poticanja drugih na pružanje spolnih usluga, organizacije i oglašavanje prostitucije, prenose 24sata.

Prvookrivljena je radila u razdoblju od siječnja 2017. do rujna 2022. godine, a drugookrivljena od siječnja 2018. do rujna 2022. u Zagrebu. Kako piše u optužnici, zajedno su preko Plavog oglasnika stupile u kontakt s djevojkama s kojima su se dogovorile da će im pronalaziti klijente. Oštećenice su trebale pružati spolne usluge uz naplatu i okrivljenicama predavati dio zarađenog iznosa. Objavile su više oglasa kojima su oglašavale pružanje spolnih usluga oštećenica, nakon čega su se osobno javljale na oglašene brojeve telefona i zainteresiranim muškarcima nudile spolne usluge po unaprijed dogovorenoj cijeni te ih nakon toga upućivale u poslovno stambeni objekt na Zagrebačkoj aveniji i drugim adresama. Stanove su unajmljivale.

Spolne usluge su oglašavale pod naslovima kao što su ‘Atraktivna plavuša 35 g.’, ‘Plava bomba 35 g.’, ‘Mazna 37’, ‘Vatrena plavuša, grudi 4’, ‘Plavuša MILF’ i slično.

Cjenik usluga

Zainteresiranim muškarcima nudile su spolne usluge po cijeni od 53,09 eura za pola sata i 106,17 eura za sat vremena. Tarife su se mijenjale pa je bilo i 79,63 eura za pola sata i 159,27 eura za sat vremena. Tražile su i 66,36 eura za pola sata i 132,53 eura za sat vremena. Okrivljenicama su novce ostavljale na mjestima kao što su pećnica i ormarić iznad nape ili sudopera.

Prvookrivljena je nastavila sama raditi od listopada 2022. do travnja 2023. i tada je za pružanje spolnih usluga angažirala jednu djevojku. Kako piše u optužnici, djevojka je pružila najmanje 62 spolne usluge po cijeni od 50 ili 55 eura za pola sata i 100 ili 110 eura za sat vremena. Time je prvookrivljena zaradila najmanje 3410 eura.

Okrivljene Zagrepčanke su počinile šest kaznenih djela protiv spolne slobode – prostitucijom. Predloženo je da sud prvookrivljenoj za svako kazneno djelo izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a da sud prvookrivljenoj za svako kazneno djelo izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci. Također je predloženo da sud svakoj okrivljenici izrekne novčanu kaznu u iznosu od 166 dnevnih iznosa od kojih je svaki pojedinačni dnevni iznos 60,24 eura, odnosno u ukupnom iznosu od 10.000 eura svakoj, koju su dužne platiti u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti presude.

Policija je ispitala svjedoke

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 30. rujna 2022. zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe organiziranog kriminaliteta broj K-256/22 od 29. rujna 2022. kojim se prijavljuju prvookrivljena i prvookrivljena zbog kaznenih djela prostitucije iz članka 157. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona.

Naknadno je 5. travnja 2023. zaprimljena kaznena prijava Policijske uprave zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije broj K- 80/2023 protiv prvoosumnjičene zbog kaznenog djela prostitucije iz članka 153. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona, nakon čega su ovi predmeti spojeni.

Policija je ispitala više od trideset svjedoka. Provedene su i dokazne radnje pretraga osoba prvookrivljene i drugookrivljene, pretrage doma i drugih prostorija, a potom i pretrage pokretnih stvari oduzetih od okrivljenica i žrtava kaznenih djela. Nadalje, u prethodnom postupku, na temelju naloga suca istrage provodile su se posebne dokazne radnje nadzora i tehničkog snimanja telefonskih razgovora i drugih komunikacija na daljinu i tajnog praćenja i tehničkog snimanja osoba.

Prilikom dokazne radnje prvog ispitivanja prvookrivljena je iskazala da je kazneno djelo počinila zbog loše materijalne situacije zbog pandemije koronavirusa.

– Sve sam učinila zbog dobrobiti firme. Ideju sam dobila, kada sam vezano uz prostituciju, vidjela emisiju na ‘Provjerenom’, nakon čega sam to sve malo istražila i počela se time baviti. Odlučila sam tako zaraditi i spasiti firmu. Nitko nije oštećen i nitko nije bio ni na što prisiljen. Djevojke su se same javile i radile su koliko su htjele. Imale su sav materijal, grijanje i hlađenje. Djevojke smo pronalazile tako što su se javljale na oglas za posao – rekla je prvookrivljena Zagrepčanka i dodala da su djevojke bile upoznate kakav je posao u pitanju.

– Trebao mi je novac i zato sam se počela baviti s tim. Sestra mi je dala da se javljam na telefone i znala sam o čemu je riječ. Cijeli posao nisam osmislila ja nego moja sestra. Na oglasniku bih se ulogirala, pustila oglas i onda organizirala kada će doći klijent – rekla je drugookrivljena. Ne zna kako se dijelio novac između djevojaka i njezine sestre, no zna da je ona dobivala 7 do 10 posto od ukupne zarade. Jako joj je žao zbog svega i obećava da tako nešto više neće ponoviti.

Svjedokinje su u iskazima objašnjavale kako se radilo o oglasima za masažu i maserkama. Pružale su masaže sa ručnim završetkom ili oralne usluge. Bio je, kako piše u optužnici, i klasični seksualno odnos.

Muškarci su nasjeli na oglase

Jedan od muškaraca, koji je svjedočio, razočarao se uslugom. U stanu ga je dočekala ženska osoba starosti 40 do 45 godina, visine oko 170 centimetara, srednje tjelesne građe, odjevenu u minicu i majicu svjetlije boje te ju je pitao, sukladno telefonskom razgovoru, gdje je djevojka od 30 godina, a kada mu je rekla da je to ona, ali da ‘mora malo’ radi marketinga, okrenuo se i izašao iz stana. No nije bio jedini koji je otišao kada je vidio da djevojka nije onakva kakvom se opisala…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba