Pljačku je snimio jedan od svjedoka, pogledajte video

Srpska banda ‘Pink Panter’ obukla se kao junaci serije ‘Peaky blinders’ pa ukrali dragulj od 27 milijuna eura

Objavljeno: 04.03.2023. zagorjeinternational

Nakon osam mjeseci od filmske pljačke u Nizozemskoj, kada su ‘Pink Panteri’ iz Srbije, obučeni kao junaci serije ‘Peaky Blinders’ ukrali skupocjeni nakit, nizozemski istražitelji pronašli su ukradeni plijen, a nagađa se i da je pronađen nakit u vrijednosti od 27 milijuna eura.

U lipnju prošle godine na sajmu umjetnosti i antikviteta ‘TEFAF’ u Nizozemskoj, ‘Pink Panteri’ iz Srbije su u spektakularnoj pljački, pomoću macole razbili izlog i ukrali jedinstveni dragulj vrijedan 27 milijuna eura. Petorka je tokom filmske pljačke bila maskirana, a sve je snimao jedan od svjedoka.

– Više od 20 nizozemskih inspektora već osam mjeseci traga za počiniocima koji su odnijeli nakit. Tokom svih mjeseci surađuju sa Interpolom, Europolom i drugim zemljama svijeta, kao i sa balkanskim zemljama – pišu mediji.

– Utvrđeno je da osumnjičeni pripadaju bandi ‘Pink Pantera’, koja je odgovorna za brojne velike pljačke u Europi posljednjih desetljeća – dodaju.

– Sajam će se održati ovog mjeseca i umjetnici su zabrinuti, jer je pljačka izvedena i pored velikog sigurnosnog – navodi se.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba