Prava romantična atmosfera nadvila se večeras nad Stubičkim Toplicama

POVODOM VALENTINOVA: Priznati tenor Božidar Brajković u ugodnom ambijentu oduševio publiku koncertom prigodnog naziva, ‘Ja ljubim’ 

Objavljeno: 14.02.2023. VH

Povodom dana zaljubljenih, Valentinova, Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice uz Općinu i suorganizatore Udrugu Hrvatska žena, Udrugu umirovljenika i Sportsko ribolovno društvo Stubaki, organizirala je večeras u paviljonu kod Specijalne bolnice Stubičke Toplice koncert pod prigodnim nazivom ‘Ja ljubim’.

Za sjajnu glazbu pobrinuli su se priznati tenor Božidar Brajković kojeg je na klaviru pratio Mario Čopor, a uoči samog koncerta, Brajković se za nas prisjetio svojih početaka i otkrio kako je danas, u glazbenom smislu, došao ovdje gdje je. 

– Susjeda me čula kako pjevam i jednog dana mi je rekla kako je ona u jednom zboru i nemaju tenora pa me pozvala da pjevam. Otišao sam probati, vidio da mi to ide, pa sam kasnije upisao i glazbenu školu i ubrzo zatim počeo osvajati nagrade na natjecanjima – prisjetio se Brajković koji je večeras posjetiteljima pripremio pravi glazbeni užitak. 

Pomno birane skladbe 

Iako u mirovini, Brajković ne miruje. Koncerata i nastupa ima mnogo, a ovaj je samo jedan u nizu. Kako je rekao, za večeras je pripremio većinom ljubavne pjesme, a neke od njih su i skladbe vrhunskih i renomiranih glazbenih imena. 

– Bilo je tu večeras Mozarta i Beethovena, a među ostalim i pjesma Ive Robića ‘Ta tvoja ruka mala’, koja je pobijedila na prvom Zagrebačkom festivalu 1953. godine. Neovisno o vremenu iz kojeg dolazi, ljubavna glazba uvijek ima jednu zajedničku točku, to je tema ljubavi, a obrada je s godinama postala drugačija, no sve su to bezvremenski klasici – rekao je Brajković.

Načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak otkrio je da je ovo treći ovakav koncert i ove se godine ponovno vratio nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa. 

Lijepo prihvaćeno

– Ovo smo prvi puta pokrenuli prije pet godina i ljudi su tada zaista lijepo reagirali na jedan ovakav koncert, tako da smo sada, kada smo ponovno u mogućnosti, opet odlučili organizirati jedan koncert povodom dana zaljubljenih i pretvoriti jednu običnu večer u veljači u nešto doista posebno – rekao je načelnik.

Uz sjajnu izvedbu, svi su posjetitelji mogli uživati i u kuhanom vinu, ali i slasnim domaćim kolačima, a također su večeras imali prilike premijerno čuti i skladbu posvećenu Stubičkim Toplicama koju je napisao i ovom prilikom izveo sam Brajković. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba