Jučerašnja akcija policije

Zagorci stišću gas k’o ludi, jedan “jurcao” Dubrovčanom 123 kilometra na sat

Objavljeno: 10.02.2023. zagorjeinternational

Jučer smo na svojoj Facebook stranici objavili kako se na DC 14, kraj Špičkovine provode tehnički pregledi vozila, odnosno pojačani nadzor prometa, a danas se o svemu oglasila i policija. Sve se to događalo s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja vršenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, kao i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela iz područja sigurnosti cestovnog prometa i nezakonitih migracija uz primjenu taktike zaustavljanja vozila u posebnim slučajevima tkz. ‘lijevak’.

Zagorska policija je u suradnji s Mobilnom jedinicom carine, inspekcijskom službom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ovlaštenim djelatnicima Hrvatskih cesta i Centrom za vozila Hrvatske koja se bavi tehničkim pregledima vozila u RH.

Prilikom provođenje nadzora utvrđeno je ukupno 58 prekršaja, od kojih najviše prekršaja prekoračenja brzine – njih 38. Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u Dubrovčanu na DC-205 od 123 kilometra na sat na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometra na sat.

Nadalje, u cilju smanjenja rizika od nastanka prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu na cestama, policajci će i tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane mjere u prometu usmjerene na tzv. “četiri ubojice” u prometu, odnosno alkohol, pojas, brzinu i mobitel kao i na višestruke počinitelje prometnih prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

– Pozivamo vozače da prilagode brzinu uvjetima na kolnicima i apeliramo na sve sudionike u prometu da se pridržavaju svih prometnih propisa i na oprez u prometu – poručuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba