Održana 11. sjednica pregradskog Gradskog vijeća

Među brojnim odlukama dogovoreno i da će roditelji plaćati 42 posto ekonomske cijene vrtića 

Objavljeno: 29.01.2023. zagorjeinternational

Održana je 11. sjednica pregradskog Gradskog vijeća na kojoj se pred vijećnicima našlo 10 točaka dnevnog reda, a nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće donijelo je Odluke o davanju prethodne suglasnosti Dječjem vrtiću “Naša radost“ Pregrada na prijedlog Statutarne odluke o izmjeni i dopuni Statuta vrtića, te na prijedlog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada vrtića. 

Donesene odluke

Među odlukama, donesena je i ona o izboru najpovoljnijeg ponuditelja u postupku Javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada, Livada Mokrice, površine 569 metara kvadratnih. Na navedeni natječaj pristigla je jedna ponuda i to od strane obrta ‘Transport Javorić’ iz Huma na Sutli koja je bila pravovremena i potpuna te je ponuditelj odabran. Vijećnici su usvojili i izvješće o radu reciklažnog dvorišta za 2022. godinu, kao i Izvješće o stanju zaštite od požara i stanju provedbe godišnjeg provedbenog plana unaprjeđenja zaštite od požara, a stanje zaštite od požara na području grada je ocijenjeno kao zadovoljavajuće.

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za financiranje predškolskog odgoja kojom se određuje postotak učešća roditelja/korisnika usluge u financiranju ekonomske cijene redovitog programa vrtića u iznosu od 42 posto ekonomske cijene. Dodatno, vijećnici su dobili i informaciju o provedbi Gradskog programa za mlade 2021.-2025. za 2022. godinu te informaciju o odbacivanju prijedloga lokalnih jedinica za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti Zakona o vodnim uslugama s Ustavom RH. 

Sanacija 12 klizišta 

Vijećnik Stjepan Miklaužić komentirao je odluku Ustavnog suda RH te izrazio nezadovoljstvo pripajanjem pregradskog društva za vodoopskrbu i odvodnju Viop d.o.o. Zagorskom vodovodu, dok je Zdravko Vrbanc iz Kluba vijećnika SDP-a postavio pitanje sanacije novonastalih klizišta uslijed nedavnih padalina na što je gradonačelnik Marko Vešligaj odgovorio kako su komunalne službe odmah reagirale i obišle klizišta. 

– Pregrada se svake godine suočava s problemom klizišta te ove godine ide sanacija 12 klizišta za koje su dobivena sredstva Fonda solidarnosti EU. Nažalost, uočena su dva nova klizišta koja ugrožavaju stambene objekte te će se odmah krenuti s pregledom stanja od strane projektanta i izradom projektne dokumentacije za njihovu sanaciju – odgovorio je gradonačelnik. 

Na sjednici je postavljeno i pitanje plaćanja komunalne naknade vlasnika ‘Emke’ u proteklim godinama, odnosno je li se moglo vlasnika zadužiti za održavanje objekta na što je gradonačelnik odgovorio kako je Grad zadužio vlasnika u okvirima koji su zakonski propisani, a to je komunalna naknada, koja je redovito uplaćivana. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba