U organizaciji Udruge vinogradara “Barilček”, a pod pokroviteljstvom Općine

“Voćansko Vincekovo 2023” ove nedjelje donosi dobru zabavu i dobru kapljicu 

Objavljeno: 18.01.2023. zagorjeinternational

U nedjelju će biti veselo u Donjoj Voći. Naime, u organizaciji Udruge vinogradara “Barilček”, a pod pokroviteljstvom Općine, održat će se “Voćansko Vincekovo 2023.“, a sve povodom obilježavanja radova u vinogradu i blagdana Sv. Vinka. 

– Da bi godina bila rodna, a vino teklo, pozivamo sve zaljubljenike u prirodu da se okupimo u što većem broju kako bi po starim narodnim običajima dobro zalijali trseke – poručili su organizatori. 

Program započinje Svetom misom u crkvi Ivana Krstitelja u Gornjoj Voći u 9 sati, a pohod kreće u 10 sati, kod izvora Banjevac. Prijave na pohod otvaraju se u 9.30 kod Banjevca te je u 10 sati polazak prema pitomim voćanskim bregima, a sam pohod traje otprilike 3 sata i pol sata. Pritom će se obići dva vinogradara, vinogradarski punkt i Etno kuća.

Startnina iznos 5 eura, a svaki sudionik dobit će čašu i osigurane su okrijepe kod svake stanice. Na kraju, kod Etno kuće, Udruga “Barilček“ osigurala je gulaš, a sve koji se odazovu čeka i nastup muzičke sekcije KUD-a Voća i TS “Prvi srakarski tamburaši.“ 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba