Općina Lobor raspisala natječaj za prijavu projekata i institucionalnu podršku udrugama

Dodijelit će se ukupno 38.489 eura, najviše izdvojeno za sport i kulturu

Objavljeno: 14.01.2023. zagorjeinternational

Općina Lobor raspisala je natječaj za prijavu projekata i institucionalnu podršku udrugama za 2023. godinu iz proračuna općine, a pravo na korištenje nepovratnih novčanih sredstava Općine može ostvariti udruga u cilju provedbe aktivnosti od interesa za opće dobro, kojima se ispunjavaju ciljevi i prioriteti definirani strateškim i planskim dokumentima Općine.

Također, kako stoji u objavi, na javni natječaj se mogu prijaviti i organizacije civilnog društva koje nemaju sjedište na području općine, ali koje mogu dokazati da su uspješno provodile programe i projekte na području Lobora kroz dvije godine koje su prethodile objavi natječaja.

Ukupno predviđen iznos sredstava za financiranje projekata i institucionalnu podršku udrugama je 39.816,84 eura, a od tog iznosa će se dodijeliti 38.489,61 eura. 

Za javne potrebe u gospodarstvu će se dodijeliti 2.654,46 eura, za javne potrebe u sportu 17.253,97 eura, za javne potrebe u kulturi izdvojit će se 13.272,28 eura, za javne potrebe za brigu o djeci i mladima, osobe s invaliditetom i osobe treće životne dobi izdvojeno je 4.645,30 eura, dok će se za javne potpore udrugama za razvoj civilnog društva izdvojiti 663,61 eura. 

Natječaj je objavljen 10. siječnja, a rok za prijavu je 30 dana od dana njegove objave. Također, svi zainteresirani dodatne informacije kao i obrasce prijave mogu pronaći na službenim stranicama Općine

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba