"Najljepši božićni poklon: život"

Talijanska policija Lamborghinijem vozila 570 kilometara dva bubrega za transplataciju

Objavljeno: 23.12.2022. zagorjeinternational

 Talijanska policija na svojim profilima na društvenim mrežama napisala je “Najljepši božićni poklon: život”, nakon što su dva djelatnika Lamborghinijem Huracánom vozili 570 kilometara kako bi na vrijeme isporučili dva bubrega pacijentima koji čekaju transplantaciju, piše Jutarnji list.

-Putujući autocestom kako bi isporučili najbolji božićni poklon: život. Zahvaljujući posebnom Djedu Mrazu državne policije, dvije osobe dobile su donaciju bubrega. Zaduženi za dostavu organa bili su prometni policajci koji su Huracánom isporučili dva bubrega u bolnice u Modeni i Rimu. Nadamo se da će, zahvaljujući timskom radu, provedenom s Nacionalnim transplantacijskim centrom, dvije osobe i njihove obitelji imati sretniji i spokojniji Božić – objavila je policija na Facebooku.

Naime, talijanska policija koja već godinama koristi specijalne Lamborghini modele za presretanje prebrzih vozila, ali i za hitne misije poput ove, napustila je u utorak Padovu, gradić na sjeveroistoku Italije, za Modenu, udaljenu 170 kilometara, gdje je dostavila prvi bubreg, a zatim su nastavili voziti do glavnog grada Rima, udaljenog više od 400 kilometara, kako bi isporučili drugi organ. Dakle, vozili su ukupno oko 570 kilometara za spašavanje dva života.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba