Najavljeni i najvažniji projekti

Proračun grada Pregrade za iduću godinu iznosi rekordnih 7,2 milijuna eura

Objavljeno: 22.12.2022. zagorjeinternational

Na sjednici Gradskog vijeća Pregrade usvojen je prijedlog proračuna Grada za iduću godinu koji će iznositi rekordnih 7,2 milijuna eura, javlja Radio Stubica, a njime će se obuhvatiti i sredstva koja su već ostvarena iz EU fondova u iznosu od dva milijuna eura namijenjena sanaciji 12 klizišta.

Od većih projekata na području grada, tu je izgradnja nove zgrade vrtića na prostoru pokraj reciklažnog dvorišta za što je osigurano 5,5 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a planira se i dugoročno kreditno zaduženje potrebno za financiranje ostatka iznosa. 

Tu projektima nije kraj pa je tako u planu i izgradnja skate parka i poligona za djecu kod Kuna-parka za što je dobiveno 376.000 kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, zatim dogradnja Glazbene škole, ali i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te izgradnju nogostupa i parkirališta pokraj obrazovnih ustanova. 

Kroz ranije spomenuto kreditno zaduženje je planirana i kupnja prostora bivše tvornice ‘Emka’, a taj bi se prostor od 11.000 četvornih metara otkupio zajedno s KZŽ i revitalizirao za potrebe studija sestrinstva koji bi uz preddiplomski studij trebao dobiti i diplomski studij. Tu se radi o dislociranom studiju sestrinstva Fakulteta dentalne medicine i zdravstva iz Osijeka. 

Nadalje, u proračunu su predviđena i sredstva za rješavanje stambenog pitanja mladih osoba, a nastavljaju se i svi programi koji se odnose na područje socijalne skrbi, sufinanciranje pomoći učenicima, pomoći za novorođenu djecu, božićnice umirovljenicima. Također, u narednoj godini u planu je i realizacija logopedske terapije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba