ZA ŠUDIGO: Udruženje obrtnika grada Zaboka humanitarno na zabočkom Adventu

ČARŽAVEC: Ova škola daje izniman doprinos u poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija

Objavljeno: 19.12.2022. zagorjeinternational

Glavni zabočki trg proteklog je vikenda disao posebnom atmosferom. Božićna jelka sa stotinama lampica i ukrasa, okićena pozornica, odlični izvođači, vila na štulama, Djed Mraz u društvu Olafa, nezaobilazna ponuda domaćih proizvoda i kuhanog vina, licitarska srca i skulpture od balona bili su samo dio paketa ove priče. Osmijesi i zagrljaji stizali su sa svih strana i grijali hladne obraze, a posebnost ovogodišnjeg Adventa u Zaboku bila je u onom najljepšem što možemo učiniti jedni za druge…

Naime, Udruženje obrtnika grada Zaboka ove je godine na svoja dva štandića, u suradnji s caffe barom ‘Molecoole’ prodavao tradicionalne božićne poslastice i delicije, a time prikupljao donacije kako bi se Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok pomoglo u nabavci podiznih stolova za crtanje i slikanje koji su potrebni njenim učenicima. Obzirom da je to škola koja oblikuje mlade usmjeravavši ih na deficitarna zanimanja, ali i ona tradicijska, ova suradnja zapravo i ne čudi.

Više nam je ispričao predsjednik Udruženja obrtnika grada Zaboka, Miro Čaržavec istaknuvši kako nije bilo dvojbi u realizaciji ovogodišnjeg sudjelovanja na Adventu jer – cilj je bio jasan…

– Zabočki trg obogatili smo eno i gastro ponudom, osjećali su se mirisi kuhanog vina, čaja, kuhanog punča, kobasica, toplih peciva i božićnih slastica, a atmosferu su nam upotpunili tamburaši. Sve to nudili smo u zamjenu za prigodnu donaciju i šalicu kao poklon kako bismo pomogli ŠUDIGO-u. To je škola s kojom imamo suradnju preko deset godina, a ovo je bila savršena prilika da Udruženje da doprinos u obrazovanju, posebice kada se radi o deficitarnim zanimanjima. Ova škola daje izniman doprinos u poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija i veliko hvala svima koji su bili dio ove priče – ispričao je Čaržavec i najavio kako će u svibnju iduće godine završni razredi osnovnih škola imati prilike da uživo prisustvuju prezentaciji obrtničkih i deficitarnih zanimanja, a to je način kojim Udruženje želi mladima olakšati izbor zanimanja, a iste im i približiti.

Iako kratak, bio je to vikend pun događaja i lijepih trenutaka koji su zasigurno stvorili prekrasne uspomene, a u nastavku pogledajte što smo proteklog, nedjeljnog jutra dokumentirali kroz naš objektiv.

Podsjećamo i da se ‘Advent u Zaboku’ nastavlja i ovog vikenda pa će tako 23. prosinca na Trgu K.Š. Gjalskog zasvirati Tomi i Vladek, duo poznat pod imenom ‘Hands&Voice’, a 24. prosinca održat će se tradicionalna podjela ribica uz pomoć Udruge vinara, vinogradara i podrumara ‘Grozd’ iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba