Bome izdašne zalihe

Policiji predano 126 komada streljiva kalibra 7,63 mm, 56 komada streljiva kalibra 7,9 mm, spremnik za automatsku pušku i 60 komada streljiva kalibra 7,62 mm

Objavljeno: 28.11.2022. VH

Prema izvješću PU krapinsko – zagorske, dvije su osobe u petak, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima predale veću količinu streljiva.

Jedna je osoba policiji predala 126 komada streljiva kalibra 7,63 mm, 56 komada streljiva kalibra 7,9 mm i jedan spremnik za automatsku pušku. 

Druga je osoba predala 60 komada streljiva kalibra 7,62 mm.  

Policija ovim putem podsjeća građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju s napomenom da građani ne donose sami oružje, streljivo i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – kažu iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba