Pripremite se za Black Friday

Zagorska policija savjetuje kako se zaštiti od mogućih prijevara prilikom online kupovine

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

Ljubiteljima kupovine preko interneta, posljednji petak u studenome, poznat je i kao i kao Crni petak (Black Friday), odnosno dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, no, premda su online ponude često vrlo povoljne, iz Policijske uprave krapinsko – zagorske upozoravaju na moguće prijevare koje dolaze s njima. Građanima su uputili nekoliko savjeta kako se zaštiti od prijevara.

-Ovom prilikom upozoravamo građane da budu oprezni prilikom kupovine na internetu. Koristite online trgovine iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije, kada je moguće jer veće su šanse da možete riješiti moguće probleme. Potrudite se i istražite, provjerite recenzije drugih kupaca prije same kupnje. Koristite kartice jer imate bolje šanse za povrat novca. Plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge plaćanja. Dakle, plaćajte samo kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu, izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi. Plaćajte samo na sigurnom uređaju, ažurirajte redovno operativni sustav i sigurnosni softver. Primili ste oglas kojim ste obaviješteni da ste osvojili nagradu – dobro razmislite, možda osvojite zlonamjerni softver. Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača – ako ne odgovara, obratite se svojoj banci – savjetuju iz PU krapinsko – zagorske.

Ističu da se čuvajte oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode jer poručuju da ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito. Također, savjetuju da vjerodostojnost internetske domene putem koje namjeravate obaviti online kupovinu možete provjeriti putem poveznice, dok na sljedećoj poveznici možete doznati više o kampanji EUROPOL-a, koja je usmjerena na elektroničke trgovce, pomažući im u boljem prepoznavanju prijevara na njihovim platformama i osnažujući ih da poduzmu korake kako bi zaštitili svoje poslovanje i kupce od napada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba