Bivši predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade RH Anje Šimprage

Dalibor Šemper krajem srpnja pijan udario dijete, pa pobjegao: Ima optužnicu, radi u Ministarstvu za plaću od 12.000 kuna

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Anje Šimprage (SDSS), krajem srpnja u Štikadi kraj Gračaca Suzukijem pijan je udario 10 – godišnjeg dječaka, pa pobjegao s mjesta nereće. Nakon što je  to izašlo u javnost, Vlada RH ga je hitno razriješila dužnosti, no unatoč svemu nije dobio otkaz, samo su ga premjestili na malo lošije plaćeno radno mjesto – sada je zaposlen kao viši stručni savjetnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, doznaje 24 sata, a prenosi Jutarnji list.

Novinari 24 sata izračunali su da Šemper ima plaću nešto veću od 12.000 kuna, dok je kao predstojnik ureda, imao više od 15.000 kuna. Pitanje je kako je uopće moguće da se Šemper dokopao novog radnog mjesta, kada zakon zabranjuje zapošljavanje u državnu službu onima koje progone za kaznena djela.

– Kako nije riječ o zapošljavanju u državnoj službi nego o premještaju državnog službenika, nije potrebna potvrda da se ne vodi kazneni postupak – odgovorili su za 24 sata iz Paladinina ministarstva.

Podsjetimo, dječak, kojeg je Šemper udario je, zbog težine ozljeda iz OB Gospić prebačen u KBC Zagreb gdje je operiran zbog višestrukih prijeloma noge i ruke. Šempera su nakon što je pobjegao s mjesta nesreće, presresti mladići iz Sinja i zadržati do dolaska policije. Tada je bio uhićen, u Karlovcu su ga ispitali, DORH je zatražio i određivanje pritvora, što je sutkinja Elma Kaleb Mamić i odobrila.

– Sjeo sam za volan pod utjecajem alkohola i prouzročio prometnu nesreću. Znam da sam sletio s ceste i da sam udario u prometni znak, te nastavio vožnju. Nisam vidio dijete i nisam znao da sam ga udario. Žao mi je zbog svega – rekao je Šemper kasnije u iskazu policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba