Ispostavilo se da je jutrošnja dojava o bombi lažna, a ista nije stigla na adresu škole

RAVNATELJICA: ˝Učiteljice su brzo izvele djecu na igralište, a onda su roditelji morali po njih˝

Objavljeno: 17.11.2022. zagorjeinternational

Osnovna škola Horvati u zagrebačkoj četvrti Knežija u sklopu koje se nalazi i vrtić, danas ujutro je evakuirana zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom, doznaje se u policiji nakon što su pirotehničari pregledali zgradu u kojoj se osim škole nalazi i vrtić.

Dojavu o bombi u školi u Horvaćanskoj ulici zagrebačka policija je zaprimila oko 7,30 sati. Pirotehničari su nakon toga ušli u zgradu koja je prethodno evakuirana, a pregledom je bilo utvrđeno da eksplozivne naprave nema, odnosno da je dojava bila lažna, kažu u policiji za Večernji.

– Dojava o bombi nije stigla na našu adresu već nas je policija kontaktirala da je njihova aplikacija zabilježila dojavu. Organizirali smo evakuaciju te obavijestili roditelje da dođu po djecu. Nemamo sumnje o tome tko je mogao to dojaviti, vjerojatno će policija pokušati identificirati počinitelja. Utvrđeno je kako bombe nema pa poslije podne već nastavljamo s nastavom – kazala je ravnateljica OŠ Horvati Manuela Piškor Podobnik.

– Još se nismo susreli s ovakvom situacijom. Imamo 309 učenika, nismo velika škola, svi se dobro znamo i ovo nam je bilo veliko neugodno iznenađenje. Nadam se da se ovo više neće ponoviti. No, moram pohvaliti učiteljice koje su odlično reagirale te brzo odvele djecu na sigurno, na igralište – dodala je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba