Donja Voća proslavila svoj dan, velika proslava trajala do nedjelje

Likovnom kolonijom, predstavljanjem udruga i najvažnijom sporednom stvari na svijetu završili ovogodišnji Dani općine

Objavljeno: 16.11.2022. zagorjeinternational

Likovnom kolonijom “Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje” u organizaciji KUD-a Voća, predstavljanjem voćanskih udruga te najvažnijom sporednom stvari na svijetu, nogometom, u nedjelju su završili ovogodišnji Dani općine Donja Voća. Brojni sadržaji i neka nova i jedinstvena događanja poput prvog ‘Špilja Vindija traila’, rezultirali su nikad boljim odazivom zbog čega je zadovoljstvo izrazila i sama načelnica Sanja Kočet.

– Kroz sva tri dana imali smo dosta bogat program. Nedjelju smo posvetili druženju s lokalnim udrugama, a tu nam je i likovna kolonija na kojoj sudjeluje devet umjetnika koji su potom izložili svoje radove. Bogat program završili smo nogometom. Naime, na nogometnom terenu utakmicu su odigrali domaćin, NK Vindija protiv NK Vinice – rekla je Kočet naglasivši kako je odaziv na jutarnja događanja bio veoma dobar, a na nogometnu utakmicu još i bolji.

Puno posla, veliko zadovoljstvo 

Iako je iza Općine i svih koji su sudjelovali u organizaciji puno posla, osvrnuvši se na cijeli tjedan, načelnica Kočet istaknula je da su itekako zadovoljni, kako odazivom, tako i programom te cjelokupnim ishodom ovogodišnjih događaja povodom Dana općine.

Proslavi se pridružio i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke Reformisti koji je naglasio kako je u proteklih godinu dana Općina Donja Voća prodisala, a mještani osjećaju novi, pozitivan vjetar te nove ideje i pristup.

Čestitavši svima koji su bili uključeni u organizaciju, Čačić je istaknuo kako su pametni, obrazovani ljudi, okrenuti budućnosti upravo ono što je potrebno jedinicama lokalne samouprave.

– Dobro je da naši mladi načelnici krenu iz baze, s razine općina, da imaju komunikaciju s ljudima, prepoznaju njihove potrebe i na njih traže odgovore, da uče kako funkcionira država, što su europski projekti i mehanizmi, da bi sutra mogli dati još više na svim drugim razinama. Siguran sam da ovakvu ekipu mladih ljudi nijedna od političkih stranaka u ovoj županiji nije ponudila, a posebno s rezultatima koje oni postižu – zaključio je Čačić.

U organizaciju svih programa bio je uključen i DVD Voća čiji je predsjednik Josip Cingesar poručio kako se uvijek rado uključuju u sva događanja u općini. Osim što su sudjelovali u osiguranju prvog špilja Vindija traila, DVD je održao i malu skupštinu kako bi sumirali ostvarene rezultate svojih najmlađih članova.

– Mladež od 12 do 16 godina sudjelovala je na državnom natjecanju i osvojila 8. mjesto. Uz malo sportske sreće mogli su biti državni prvaci. Imamo oko 130 članova, od toga 40 operativnih, a djece i mladeži 40-ak. Na sve računamo i kada treba, svi smo tu – rekao je Cingesar.

Nova himna 

I KUD Voća bio je prisutan u svim programima povodom Dana općine, a njihova glazbena i pjevačka sekcija sudjelovale su i u samoj svečanoj sjednici. Uz to, premijerno su predstavili i pjesmu koja bi, sudeći prema pozitivnim reakcijama, mogla postati sljedeća voćanska himna – “Zelena Voća” za koju je predsjednica KUD-a Ljubica Galić napisala riječi, a uglazbio ju je Ivica Pepelko.

– U subotu smo imali brdo zadataka. Sudjelovali smo u prvoj špilja Vindija trailu gdje smo glumili praljude. Mislim da je to bilo jako zanimljivo. Navečer smo imali svečanu smotru folklora u našoj organizaciji gdje je sudjelovalo nekoliko županijskih KUD-ova, a mi smo premijerno izveli našu novu koreografiju te smo predstavili naše nove nošnje – pojasnila je Galić, predsjednica KUD-a koji broji preko 60 članova.

Dodajmo da su se u proslavu Dana općine na najbolji mogući način uključili igrači NK Vindije. Oni su u nedjelju u sklopu 13. kola 3. ŽNL Skupina Varaždin s visokih 10:0 savladali gostujući sastavi iz Vinice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter