Glasnogovornik poljske vlade sazvao hitan sastanak najviših čelnika

Dvoje poginulih u snažnoj eksploziji u Poljskoj! Radi se o ruskim raketama? 

Objavljeno: 15.11.2022. zagorjeinternational

Na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice, u selu Przewodow, u poslijepodnevnim satima došlo je do snažne eksplozije čiji uzrok zasad još nije poznat, no prema informacijama, dvije su osobe smrtno stradale, piše Index.hr.

– Uzroci ovog događaja trenutno nisu poznati – rekao je policajac Marcin Lebiedowicz za Radio Lublin, a poljski mediji pišu da su na terenu vojska i policija.

Također, neki poljski mediji pišu i da je uzrok eksplozije pad ruske rakete, no ta vijest nije potvrđena, ali The Washington Post je napisao, pritom se pozivajući na visoke američke dužnosnike, da se radi o ruskim raketama. 

Niti glasnogovornik poljske vlade Piotr Mueller nije odmah potvrdio informaciju, no sazvao je hitan sastanak najviših čelnika zbog situacije.

– Pojavila se informacija da je premijer Poljske sazvao je hitan sigurnosni sastanak nakon što su dvije ruske rakete navodno pale u Przewodów – napisao je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Gerašenko. 

Poljska je inače, kao i Hrvatska, članica NATO-a, a prema članku petom, u slučaju napada na jednu članicu, sve druge članice moraju je braniti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba