Samozadovoljavanje može učiniti čuda za vaše tijelo i um, tvrdi stručnjakinja za seks

ORGAZAM: Tajna duljeg i zdravijeg života!

Objavljeno: 31.10.2022. zagorjeinternational

Gloria Brame, seksualna stručnjakinja, tvrdi kako je tajna duljeg i zdravijeg života u redovitom samozadovoljavanju jer ta aktivnost, prema njenim riječima, ako je prakticirate barem triput tjedno, može napraviti čuda za tijelo i um.

– Postizanje orgazma masturbacijom šalje po organizmu ‘gomilu’ hormona sreće i zadovoljstva: oksitocina, serotonina i dopamina – kaže terapeutkinja i dodaje da orgazam inače tijelu pruža najveću moguću eksploziju dopamina koja nije uzrokovana lijekovima.

– Masturbacija tako tijelu šalje koktel stvarno ‘sretnih droga’; koje ne možete kupiti niti vam ih liječnik može propisati; jer neke kemikalije još ne možemo farmaceutski reproducirati – rekla je Brame pa dodala kako, osim toga, orgazam podiže i imunitet.

– Naime ejakulacija smanjuje razinu kortizola koji je inače poznat kao hormon koji izaziva stres; a snižavanje razine kortizola i povećanjem oksitocina i dopamina u tijelu pomaže u jačanju imunološkog sustava – rekla je.

Slično je potvrdila i studija iz 2004. koju je na Sveučilišnoj klinici u Essenu proveo Odjel za medicinsku psihologiju… Naime, ta je studija pokazala da nakon orgazma izazvanog masturbacijom u tijelu raste razina bijelih krvnih stanica, pa ona tako i direktno pozitivno utječe na naš imunološki sustav, s bijelim krvnim zrncima bez kojih nema ni borbe protiv raznih infekcija i bolesti…

– Utvrđeno je i da orgazmi sprječavaju ili barem ublažavaju bol, što isto jača imunološki sustav i pomaže u sprječavanju simptoma prehlade i gripe – dodala seksologinja za The Sun

Neurolog i specijalist za glavobolje Stefan Evers proveo je lani studiju s 800 pacijenata s migrenom kako bi istražio kako njihova seksualna aktivnost utječe na razinu boli; a otkrio je da je 60 posto oboljelih od migrene nakon seksualne aktivnosti koja je rezultirala orgazmom osjetilo ublažavanje boli. Istraživanje iz 2004. je pak pokazalo da česta masturbacija i čest seks također mogu pomoći i u smanjenju rizika od raka prostate kod muškaraca; naime muškarci koji su ejakulirali više od 21 puta mjesečno smanjili su rizik obolijevanja od raka prostate za otprilike 33 posto u usporedbi s onima koji su orgazam postigli između četiri i sedam puta mjesečno, piše Večernji list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba