Naručili šest novih aviona, sve postojeće zamijenit će do 2026.

Croatia Airlines mijenja flotu i prelazi na jedan tip zrakoplova – evo koji

Objavljeno: 04.10.2022. zagorjeinternational

– S ciljem obnove flote i povećanja učinkovitosti poslovanja te daljnjeg jačanja konkurentske sposobnosti, a sve sukladno post-covid strategiji usvojenoj u kolovozu prošle godine, shrvatski nacionalni avioprijevoznik donio je odluku kojom će do 2026. godine zamijeniti sve postojeće avione novom unificiranom “single type” flotom na mlazni pogon. Za obnovu flote odabran je zrakoplov tipa Airbus 220, europskog proizvođača Airbus – priopćili su iz Croatia Airlinesa, prenosi Poslovni.
Zamjena flote realizirat će se kroz narudžbu 6 novih A220 zrakoplova, koji su ugovoreni kao dodatak postojećem ugovoru koji je kompanija zaključila 2008. godine, tada za A319 zrakoplove, koji su potom 2015. godine zamijenjeni u A320 Neo tip, da bi se konačno, nakon usvojene spomenute strategije za novi razvojni ciklus odabrao tip A220, kapaciteta 127 i 148 sjedala. 
– Prilikom donošenja odluke, posebna je pozornost bila posvećena kretanjima na visoko konkurentnom zrakoplovnom tržištu, cijenama goriva i emisijama CO2, ciljevima zelenih politika Europske unije, te zahtjevima naših putnika. Novim i kvalitetnijim zrakoplovima A220, kapaciteta 148 i 127 sjedala, osigurat će se bolji odgovor na konkretne potrebe putnika i efikasniji poslovni model, zahvaljujući kojem će se otvoriti i dodatne prilike u našem poslovanju, osiguravajući našim putnicima, našem vlasniku Republici Hrvatskoj i našim zaposlenima unapređenje i održivi razvoj – zaključuju iz nacionalne aviokompanije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter