Dobitnici prestižnog certifikata

Hrvatski brend ‘Miret’ jedini u svijetu proizvodi tenisice bez ikakvih štetnih kemikalija

Objavljeno: 04.10.2022. zagorjeinternational

‘Miret’, hrvatski brend ekoloških tenisica, dobio je ‘OEKO-TEX Standard 100’ certifikat za cjelovit proizvod i time su njihove tenisice postale jedine na svijetu koje imaju certifikat koji potvrđuju nemaju štetne kemikalije, odnosno da proizvod ne predstavlja rizik za ljudsko zdravlje, piše Poslovni.hr.

Drugi brendovi tu oznaku dobivaju samo za pojedine dijelove svojih tenisica.

Suosnivač i direktor tvrtke Domagoj Boljar pojasnio je da se proizvodnja obuće nerijetko odvija daleko od potrošača, a ovim certifikatom potrošači dobivaju točan uvid što se događa na mjestima koja su im nevidljiva.

Da bi tvrtka dobila spomenuti certifikat, morali su proći rigorozno testiranje svake komponente i materijala ugrađenih u proizvod, a cijeli je proces trajao oko godinu dana. Proces je puno složeniji od certificiranja drugih odjevnih predmeta jer se obuća izrađuje od desetak različitih materijala i komponenti.

– Mi smo radikalni što se tiče našeg proizvoda te vodimo računa ne samo o ekološkom otisku već i o zdravlju ljudi. Sada smo dobili neovisan certifikat koji potvrđuje kvalitetu proizvoda te pozitivan utjecaj na ljudsko zdravlje – istaknuo je Boljar.

Inače, kvalitetu ‘Miret’ tenisica prepoznali su kupci diljem svijeta, a to potvrđuje činjenica da čak 90 posto proizvedenih tenisica odlazi izvan Hrvatske. Najviše ih se izvozi u Veliku Britaniju, a potom u skandinavske zemlje, Norvešku, Finsku, Švedsku i Dansku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba