Od ukupno 90 prekršaja na zagorskim prometnicama, izdvajamo:

“MAJSTORICA PREKRŠAJA”: Vozačicu (34) u Sv. Križu Začretju zatekla policija, završila je iza rešetaka

Objavljeno: 03.10.2022.

Zagorski policajci proteklog su vikenda evidentirali čak 90 prometnih prekršaja od čega je bilo 37 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća brzina kretanja vozila od 188 km/h utvrđena je protekle nedjelje u Zaboku na A2 na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Automobilom je upravljao 40-godišnji vozač kojem je izdana obavijest o počinjenom prekršaju s novčanom kaznom od 2000 kuna.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena prilikom kontrole prometa u subotu oko 15 sati u Jertovcu, kod 26-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,95 promila. Njemu pak slijedi prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna, ali i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom nadzora prometa u Svetom Križu Začretje oko 12,30 sati zatečena je 34-godišnja vozačica kako upravlja osobnim vozilom za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i za vrijeme dok joj je vozačka dozvola ukinuta, a kod sebe nije imala ni prometnu dozvolu.
Daljnjim provjerama je utvrđeno kako je vozačica četiri puta pravomoćno kažnjavana zbog počinjenih prekršaja pa joj je privremeno oduzet automobil. Također, vozačica je uhićena i dovedena na sud gdje joj je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana, 60 dana zatvora uvjetno na jednu godinu te 12 mjeseci zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Uz sve navedeno, zabilježene su i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom do kojih je došlo Mihovljanu zbog nepropisne vožnje u natrag te u Podgrađu, Bočadiru i Galovcu Začretskom uslijed neprilagođene brzine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba