Općinsko vijeće donijelo nove uvjete kupnje grobnih mjesta na marijabistričkom groblju

MILIČKI: Morali smo se zaštititi od prekupaca, primijetili smo da je sve više ukopa ljudi s područja Zagreba, gdje je to puno skuplje

Objavljeno: 26.09.2022. AB

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice donesena je Odluka o grobljima, a kako je za Radio Stubicu objasnio načelnik Josip Milički, odredbe su donesene kako bi se groblje zaštitilo od prekupaca.
Naime, pokazalo se da su cijene usluga ukopa i grobnih mjesta na groblju u Mariji Bistrici puno jeftinija u odnosu na groblja u obližnjem Zagrebu.

– Primijećeno je i kako je u posljednje vrijeme na lokalnim grobljima sve više ukopa stanovnika s područja Grada Zagreba. Stoga smo odlučili regulirati tu potražnju na način da je jedna cijena grobnih mjesta za stanovnike Marije Bistrice, uvedena je i međukategorija za župljane, s obzirom da se ne poklapaju granice Župe i Općine, tu je i treća kategorije za sve ostale za koje je cijena skuplja u odnosu na prvu i drugu kategoriju – objasnio je Milički i podsjetio kako je proširenje groblja bio kapitalan projekt za koji je Općina dobila šest milijuna kuna iz mjere 7.4.1., ali je i sama morala uložiti značajna sredstva od gotovo pet milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba