U Kumrovcu održano 14. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka

VJEŠTINE POKAZALA 53 VATROGASNA ODJELJENJA: Najbolje ekipe u svojim kategorijama su DVD Veliko Trgovišće, Bedekovčina i Tugonica – Podgrađe

Objavljeno: 26.09.2022. zagorjeinternational

Na nogometnom igralištu u Kumrovcu održano je 14. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka. Bilo je to, ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, a organizirala ga je Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Na ovom natjecanju djece i mladeži, u četiri kategorije natjecanja, nastupila su 53 vatrogasna odjeljenja, odnosno u kategoriji “Pomladak – ženska djeca“ sudjelovalo je osam ekipa, a muška djeca, 24 ekipe.  U kategoriji “Mladež – ženska mladež“ sudjelovalo je devet ekipa, a muška mladež, 12 ekipa.

U kategoriji podmladak djeca muška prvo mjesto je osvojilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Veliko Trgovišće, drugo mjesto DVD Tugonica-Podgrađe, a treće DVD Pavlovec 1-ekipa. Najbolji u kategoriji “Podmladak djeca ženska“ bio je DVD Bedekovčina, drugo mjesto DVD Klanjec, a treće DVD Zlatar.

U kategoriji “Mladež muška“ prvo mjesto je osvojio DVD Bedekovčina, drugo mjesto DVD Tugonica- Podgrađe, a treće DVD Krapinske Toplice. Najbolji u kategoriji “Mladež ženska“ je DVD Tugonica- Podgrađe, drugo mjesto zauzela DVD Bedekovčina 1 ekipa, a treće DVD Špičkovina.

Zagorju na ponos

Natjecanje je pratio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je prije svega čestitao VZ KZŽ-e na ovom događaju, vatrogasnim društvima koji djeluju na području županije, istaknuvši da vatrogastvo na području Hrvatskog zagorja ima kontinuitet, na što Zagorje treba biti ponosno.

 -Bitno je da se radi s vatrogasnom mladeži te da upravo oni sudjeluju na natjecanjima kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima – zaključio je župan Kolar.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber istaknuo je koliko je važno da se oni najmlađi uključuju u rad vatrogasnih zajednica.

-Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati – rekao je Skuliber.

Plemenito i časno

Pohvalu najmlađima uputio je i načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

-Hvala što ste odabrali biti vatrogasac! Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim pozivom – istaknuo je načelnik Šplajt.

Zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek čestitala je ekipama na ostvarenim rezultatima, a posebno voditeljima kojima pripadaju najveće zasluge, kazavši:

-Znamo kolika je važnost i plemenitost poziva vatrogasca te vam čestitam što ste odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem – rekla je.

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sucima koji su besprijekorno obavili svoja zaduženja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba