Moderna, urbana, ekološka i inovativna

Radovi na pješačkoj zoni u centru Radoboja pri samom kraju, dovršena betonska podloga 

Objavljeno: 21.09.2022. zagorjeinternational

Kako bi se povezala turistička infrastruktura koju čine ‘Hiža zagorskih štrukli’, ‘Hiža vinove loze’ i Muzej ‘Radboa’, zamišljeno je 90 metara pješačke zone od samog centra Radoboja do kružnog toka, a s realizacijom projekta naziva “Uređenje pješačke zone-šetnice”  krenulo se početkom ljeta ove godine.

Ovog je tjedna napravljena betonska podloga, a sada se kreće s izradom izvedbenog projekta hortikulturalnog uređenja, nakon čega slijedi sadnja bilja, cvijeća i drveća prema izvedbenom projektu. Prostor šetnice također će dobiti i ‘pametnu klupu’ koja će doprinijeti inovativnom i tehnološkom miljeu pješačke zone u Radoboju.

Povezivanjem ‘Hiže zagorskih štrukli’, ‘Hiže vinove loze’ i Muzeja ‘Radboa’ preko spomenutog projekta, stvorit će se jedinstvena i zaokružena cjelina koja će biti stavljena na uporabu široj društvenoj zajednici.

Šetnica urbanog i modernog tipa, tehnološki i inovativno opremljena, ekološki pozitivna i progresivna, pružat će koridor za odmor i opuštanje, isto kao i mjesto za povezivanje brojnih radobojskih turističkih i kulturnih sadržaja. Na šetnici će moći uživati mnoge generacije Radobojčana, ali i sve brojniji posjetitelji općine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba