Na teren je izašla viša poljoprivredna inspektorica koja je sve dokumentirala

‘ŠUMA STRIBOROVA’: Pomalo suluda presuda na koprivničkom sudu

Objavljeno: 21.09.2022. zagorjeinternational

Na Općinskom sudu u Koprivnici, Danijel je proglašen krivim i novčano kažnjen zbog neodržavanja poljoprivredne parcele u svom vlasništvu. Radi se o vinogradu koji se prostire na 614 metara kvadratnih, a Danijel ga, prema presudi, nije održavao sukladno propisanim agrotehničkim mjerama.

Kako se navodi u presudi, parcela je obrasla višegodišnjim korovom, grmljem i drvenastim raslinjem čime je počinjen prekršaj Zakona o poljoprivrednom zemljištu, odnosno članak pravilnika o agrotehničkim mjerama.

– Utvrđeno je da okrivljenik ne održava poljoprivredno zemljište sukladno propisanim agrotehničkim mjerama. Njegova poljoprivredna parcela obrasla je višegodišnjim korovom, grmljem i drvenastim raslinjem – rekla je koprivnička sutkinja.

Tko je prijavio Danijela ne zna se, ali zna se da je sredinom rujna prošle godine na teren izašla viša poljoprivredna inspektorica koja je sve dokumentirala i zabilježila foto materijalima temeljem kojih je na koprivničkom sudu odlučeno da ispitivanje okrivljenika nije nužno već mu je izrečena zakonski zasnovana novčana kaznu u minimalnom iznosu.

Inače takve kazne dosežu i cifru od 15.000 kuna, a Danijelu je u prilog išlo što do sada nije kažnjavan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba