Dobre vijesti iz Stubičkih Toplica

Općina će učenicima i studentima sufinancirati troškove prijevoza – evo koji su uvjeti

Objavljeno: 21.09.2022. VH

Općina Stubičke Toplice će i ove školske i akademske godine sufinancirati troškove javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola i studenata s područja općine. 

Pravo na sufinanciranje imat će učenici s prebivalištem ili boravištem na području općine Stubičke Toplice, koji su u školskoj godini 2022./2023. upisali i redovito pohađali srednju školu na području Republike Hrvatske, odnosno pohađali praktičnu nastavu i vježbe te stručnu praksu, ako svakodnevno putuju iz Stubičkih Toplica do mjesta školovanja sredstvima javnog prijevoza.

Ako je u pitanju prijevoz autobusom, sufinanciranje troškova prijevoza učenika utvrđuje se mjesečno s određenim iznosom prema određenoj zoni. Oni koji do škole imaju 10 kilometara (zona I.) dobit će 82,38 kuna. Zatim, oni koji putuju između 10 i 20 kilometara (zona II.) dobivat će 119 kuna, oni koji putuju od 20 do 30 kilometara (zona III.) dobivat će 146,38 kuna, a oni koji putuju između 30 i 40 kilometara (zona IV.) dobivat će 173,88 kuna sredstava. Nadalje, oni koji putuju od kuće do škole između 40 i 50 kilometara (zona V.) dobivat će 201,25 kuna, a oni koji putuju više od 50 kilometara (zona VI.) dobivat će 237,88 kuna.

Ako se pak radi o željezničkom prijevozu, Općina će sufinancirati 12,5 posto cijene mjesečne ili polumjesečne učeničke karte učeniku koji ostvaruje pravo na subvenciju prijevoza prema Odluci Vlade RH i Odluci župana. Učenik koji ne ostvaruje pravo na subvenciju prijevoza prema Odluci Vlade RH i Odluci župana, financira se 100 posto cijene učeničke karte. 

Što se studenata tiče, pravo na sufinanciranje imaju redovni i izvanredni studenti s prebivalištem/boravištem na području općine Stubičke Toplice. 

Da bi ostvarili prava na sufinanciranje prijevoza, učenici/studenti moraju ishoditi potvrdu Jedinstvenog upravnog odjela Općine. Zahtjev za izdavanje potvrde se podnosi ovdje, a više informacija dostupno je stranicama Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba