Održana tradicionalna Ljetna likovna kolonija Stubaki 2022.

Dvadesetak slikara iz sjeverozapadne Hrvatske svojim umjetničkim djelima prikazali prirodnu ljepotu stubičkog kraja

Objavljeno: 28.08.2022. zagorjeinternational

Na prostoru Rekreacijskog centra Josip Mirt Teček u Pihačima, u Stubičkim Toplicama, u subotu se održala tradicionalna Ljetna likovna kolonija Stubaki 2022., na kojoj je sudjelovalo dvadesetak slikara iz sjeverozapadne Hrvatske koji su svojim slikama dočarali prirodne ljepote i znamenitosti Stubičkih Toplica, prenosi Radio Stubica.

Umjetnike je pozdravio načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak koji je rekao da se radi o 26. likovnoj koloniji na kojoj nastaju prekrasna likovna dijela koja krase općinske prostorije, ali i druge ustanove u vlasništvu Općine, dodavši da slike služe kao poklon prilikom odlazaka u goste, kojim se ljepote Zagorja i Stubičkih Toplica šire van granica županije.

Ljetnoj likovnoj koloniji nazočila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je podsjetila da je Županija, godinama supokrovitelj ove hvalevrijedne kolonije, zahvalivši organizatorima – Turističkoj zajednici i Općini Stubičke Toplice te suorganizatorima kolonije Udruzi veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun.

foto: Radio Stubica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba