Trakošćansko jezero obrasta u drač i travu, radovi na izmuljivanju obustavljeni

BUNIĆ IZ HRVATSKIH VODA: Nismo sretni s izvođačem, no jezero svakako neće biti isušeno dulje od proljeća iduće godine

Objavljeno: 25.08.2022. zagorjeinternational

Radovi na 15 milijuna kuna vrijednom projektu izmuljivanja Trakošćanskog jezera, koji bi vratili sjaj jednoj od najposjećenijih lokacija ovih krajeva, prema brojnim najavama trebali bi se približavati kraju, međutim, kako doznaje evarazdin.hr – oni su započeli, ali su ubrzo i obustavljeni.

Izvođač radova, tvrtka Bagerkop-Roberto d.o.o., odnosno njezin direktor i vlasnik Boris Rauš, negira da je tako, međutim njega pak demantira sam direktor Hrvatskih voda za varaždinsko područje Danijel Bunić, koji je novinarima priznao da kao naručitelji radova, nisu zadovoljni s izvođačem.

Danijel Bunić

– U okviru ponude izvođač je davao izjave i jamstva da sve može napraviti, sada ipak neke stvari ne može i sada su u tijeku procjene što možemo poduzeti. Poteškoće su djelomično objektivne jer su slojevi mulja deblji nego što se očekivalo, no subjektivna poteškoća je ta da izvođač nije u potpunosti prilagodio svoju tehnologiju kako je bilo traženo. Mi se sada “natežemo” jer kada imamo ugovor s izvođačem onda smo u problemu zajedno. U svakom slučaju, realno je da tu količinu mulja do kraja godine, kako je bilo najavljeno, nije moguće izvaditi. Nismo sretni s izvođačem. U svakom ugovoru za građevinske poslove postoji opcija raskidanja ugovora pa tako i u ovome. Sve ovisi o tome kako će se izvođač postaviti u ovom trenutku, koliko će posla napraviti, kako će se prilagoditi jer on mora prilagoditi svoju tehnologiju uvjetima i okolnostima na terenu – kaže Bunić.
Raušev ugovor inače vrijedi do kraja studenoga, a Bunić je sada spomenuo novi rok.

– Jezero svakako neće biti isušeno dulje od proljeća iduće godine – naglasio je Bunić.

Evarazdin piše da je Rauš navodno nezadovoljan sa sklopljenim ugovorom, a s Raušem pak već neko vrijeme Hrvatske vode i druge institucije uključene u posao. Stoga je u posljednjih sedam dana, neslužbeno se doznaje, održan i svojevrstan krizni sastanak da se vidi i odluči što i kako dalje. Danijel Bunić kaže kako nije isključen ni raskid ugovora s Borisom Raušem, odnosno njegovom tvrtkom.

Boris Rauš (desno) s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba