Rezervirajte datume, Tjedan kajkavske kulture sve je bliže

Otkrivamo tko će zahuktati glazbenu atmosferu na Trgu Ljudevita Gaja

Objavljeno: 17.08.2022. zagorjeinternational

Svake godine početkom rujna započinje Tjedan kajkavske kulture koji ima iznimno značenje za Grad Krapinu, Krapinsko – zagorsku županiju i cijelo kajkavsko govorno područje. Posebna je vrijednost te manifestacije obogaćivanje i uzdizanje kulture naše domovine. Temeljni ciljevi Tjedna su očuvanje govorene, pisane i pjevane kajkavske riječi te njegovanje običaja ovih prostora.

Ova manifestacija veliča sveukupno umjetničko stvaralaštvo kajkavskog govornog područja i svake godine donosi bogatu riznicu kvalitetnih priredbi kao što su koncerti, znanstveni skupovi, recitali, izložbe, gospodarska okupljanja i sportski susreti, a vrhunac svakog Tjedna je ˝Festival kajkavskih popevki˝ koncert novoskladanih popevki u izvedbi eminentnih hrvatskih glazbenika.

Pa da predstavimo imena ovogodišnjih izvođača na Trgu Ljudevita Gaja: u četvrtak 8. rujna nam stižu Frajle, dan nakon, u petak Jole, a subotu 10. rujna Gazde. Naravno, uz njih na trgu, kao i na Vinskom placu nastupaju i drugi popularni izvođači.. Pratite nas jer uskoro objavljujemo cjelokupni program!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba