Za ovaj se slučaj tereti šestero mladića, sedmi je u međuvremenu poginuo

SILOVATELJ U BIJEGU: Sud raspisao tjeralicu za mladićem koji je osuđen za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad maloljetnicom

Objavljeno: 17.08.2022. zagorjeinternational

Prvookrivljeni mladić koji je nedavno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje, nasilje i ucjene nad maloljetnicom iz okolice Zadra u bijegu je, a Županijski sud u Zadru za njim je raspisao tjeralicu, piše 24sata.

Sutkinja Sandra Radanović za spomenuti je portal rekla kako se mladić branio sa slobode, ali kako je kažnjen s više od pet godina, donijela je nalog da ga se odvede u istražni zatvor.

– Nije bio na izricanju presude i njegova odvjetnica je izjavila da će se osuđenik sam javiti. Nakon tri dana policija je izvijestila da ga nema na adresi i za njime je izdana tjeralica – rekla je, a iz PU zadarske poručuju kako postupaju po nalogu suda u Zadru.

Podsjetimo, šest mladića tereti se za teško kazneno djelo protiv spolne slobode, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode, više kaznenih djela bludnih radnji i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju, sve na štetu djeteta. Svih šestero nepravomoćno je proglašeno krivima, a osuđeni su na kazne od jedne do sedam godina zatvora.

Dvojica među njima u vrijeme zločina bili su maloljetni, pa oni nisu dobili zatvor nego uvjetnu trogodišnju slobodu i psihosocijalni tretman.

Ovaj grozan slučaj započeo je u kolovozu 2018. u jednoj kući što su mladići i snimili. Snimku su kasnije upotrijebili za ucjenu maloljetnice… Zlostavljanje se nakon snimke nastavilo u autobusu u kojem su je napastovali, pozivajući se na snimke. Cijelo vrijeme, a radi se o 11 mjeseci, žrtvu su progonili gdje god su je sreli budući da su se međusobno poznavali. Teška kaznena djela protiv spolne slobode činili su i u grupi te su za njih osuđena sva šestorica. U zločinima je sudjelovao i sedmi mladić, koji je u međuvremenu poginuo u prometnoj nesreći.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba