Kako je došlo do požara, ne zna se

Vatra gutala poljoprivredna zemljišta u Prepuševcu, Gornjoj Konjščina i Poljanici Bistričkoj

Objavljeno: 18.07.2022.

Tijekom proteklog vikenda na području Krapinsko – zagorske županije zabilježena su tri požara suhe trave i niskog raslinja do kojih je došlo na poljoprivrednim zemljištima u Prepuševcu, Gornjoj Konjščina i Poljanici Bistričkoj. Nije bilo štete u tim požarima i nema ozlijeđenih osoba, a požare su ugasili pripadnici DVD-a Budinščina i Gornja Konjščina. Kako je došlo do požara, ne zna se.

S ciljem prevencije ovakvih i sličnih događaja, Policijska uprava krapinsko – zagorska upozorava građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar.

– Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima. Skrećemo pozornost građanima da su prilikom paljenja dužni poduzeti potrebne mjere opreza: spaljivanja obavljati samo danju i za mirna vremena, prije početka loženja vatre o tome obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu, oko mjesta na kojem će ložiti vatru očistiti travu i dugi zapaljivi materijal, osigurati vodu i druga priručna sredstva za gašenje, ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila, a u slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce i druge žurne službe – poručuju iz PU krapinsko – zagorske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba