˝MiTo volimo˝ - cure detalji oko namještenog EU natječaja oko pročistača otpadnih voda

UHIĆEN VARAŽDINSKI ‘TROJAC’: Jedan od njih je bivši gradski vijećnik, drugi bivši direktor ˝Varkoma˝?

Objavljeno: 14.07.2022.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Služba Zagreb po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja u Republici Hrvatskoj provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

Podsjetimo, od jutros se istražuju zloporabe na štetu EU, a povezane su s namještanjem natječaja oko pročistača, a kako priopćuje MUP kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su tri osobe s područja Policijske uprave varaždinske. U tijeku je provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava (zagrebačke, varaždinske, vukovarsko – srijemske i istarske).

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja – stoji u priopćenju.

Na meti istražitelja je dakle slučaj dogradnje pročistača otpadnih voda koji je tvrtka ˝Varkom˝ sklopila s tvrtkom ˝GK Grupa˝ za što je ugovor vrijedan oko 210 milijuna kuna bez PDV-a i trebao je biti sufinanciran sredstvima iz EU fondova.

Kako neslužbeno doznaje Hina radi se o bivšem gradskom vijećniku i varaždinskom poduzetniku Robertu Gotiću i bivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke ˝Varkom˝ Željku Buniću koji je u jednom trenutku bio vijećnik s nezavisne liste Ivana Čehoka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba