Hrvatska Vlada predložila novog ministra financija

PLENKOVIĆ: Fin čovjek, dobro izgleda, fino priča, razumije što govori, pouzdan PRIMORAC: Apsolutno sam svjestan svih izazova i vremena, nema nikakvog razloga za strah

Objavljeno: 14.07.2022.

Jutros je započeo još jedan u nizu saborski odbor za financije na kojem je Vlada RH predložila novog ministra financija. Premijer Andrej Plenković predstavio je kandidata za ministra Marka Primorca koji dolazi na mjesto Zdravka Marića koji je podnio ostavku.

Dolaskom u Sabor, a prije ulaska na odbor, Plenković je o Primorcu kazao kako je ˝fin čovjek, dobro izgleda, fino priča, razumije što govori, pouzdan˝ pa dodao ˝sad ćete vidjeti što ima za reći˝ nakon čega je ubrzo napustio Sabor, a Primorac je ostao sjediti na svojoj stolici i odgovarati na pitanja.

– Apsolutno sam svjestan svih izazova i vremena u kojima ću, eventualno, u petak doći na dužnost ministra financija. Što se tiče aktualnih okolnosti, nekih projekcija i stanja punjenja proračuna – za sada je stanje dobro, nema nikakvog razloga za strah. I u ovim izazovnim vremenima, instrumentarij u borbi protiv inflacije je relativno ograničen. Monetarna politika također proživljava izazovna vremena. Ukoliko u petak preuzmem ovu dužnost apsolutno ću svo svoje znanje uložiti u porezno rasterećenje i brigu o građanima, kako bismo prebrodili svi zajedno ova teška vremena – rekao je Primorac.

Dodao je kako fiskalna politika ministarstva nije u nikakvoj izvanrednoj situaciji.

– Nastavit će se s politikama na kojima se do sada radilo, nastavlja se s uvođenjem eura, nastavlja se s planiranim mjerama i reformom. Fiskalna politika u ovom segmentu ne može biti učinkovita za borbu protiv inflacije, ali mora biti učinkovita u tome da pomogne građanima prebroditi krizu koja je pred nama – rekao je pa dodao kako se novac mora usmjeriti prema skupini građana koja je socijalno najugroženija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba