Uspješno završen projekt “Zaželi” na području općine Petrovsko u sklopu kojeg je 10 žena brinulo za 60 korisnika

Devet žena osposobljeno je za gerontodomaćice, a podijeljeno je i 720 higijenskih paketa korisnicima 

Objavljeno: 07.07.2022. Vanja Hozmec

U prostorima Općine Petrovsko održana je završna konferencija projekta “Zaželi” kojem je nositelj bila Udruga “Kaj” Petrovsko, a partneri su bili Centar za socijalnu skrb Krapina i HZZ.

Da je projekt uspješno realiziran rekao je Ante Lovrić iz tvrtke ‘Level Project’ koja je službeni konzultant Općine Petrovsko. 

Daljnja suradnja

– Čast mi je što smo imali prilike provoditi ovaj projekt na području općine Petrovsko, a koji je polučio sjajne rezultate. Možemo odmah konstatirati da je projekt uspješno proveden i da smo sve mjerljive indikatore koje smo zacrtali na početku, uspjeli i realizirati – rekao je Lovrić. 

Daljnjoj uspješnoj suradnji i nastavku projekta, nada se i Udruga Kaj” Petrovsko čija je predsjednica Monika Poslončec otkrila da je Udruga u suradnji s tvrtkom ‘Level Project’ već prijavila sljedeću fazu projekta, a sada čekaju rezultate. 

Voditeljica projekta Martina Krog rekla je da je projekt trajao od travnja prošle, do ožujka ove godine, te da je u tom periodu zaposleno ukupno 10 žena koje su kroz projekt brinule o 60 krajnjih korisnika. Isto tako, istaknula je da je u sklopu projekta, devet žena završilo osposobljavanje za posao gerontodomaćice.

– Također, za vrijeme trajanja projekta, krajnjim je korisnicima podijeljeno 720 paketa higijenskih potrepština i projekt se pokazao vrlo uspješnim, a tome svjedoče i riječi samih korisnika koji su jako zadovoljni i kojima je ta pomoć koju su dobili dobrodošla. Isto tako, kroz projekt su financirane dvije javne tribine, jedna na samom početku i ova posljednja, a financiran je i promotivni materijal za predstavljanje projekta i njegovih rezultata – istaknula je Krog. 

Čestitke na uspješnoj provedbi projekta svim je sudionicima uputio i načelnik Petrovskog Stjepan Krklec koji je istaknuo da mu je izuzetno drago što je Općina također bila od pomoći prilikom provedbe. 

– Nadamo se da će projekt dati iste, ako ne i bolje rezultate u sljedećoj fazi – poručio je kratko načelnik. 

Čestitke na uspješnosti provedbe projekta ispred HZZ-a je uputila i Vesna Hriberski koja je posebno istaknula da se ovaj projekt pokazao uspješnim i vrlo korisnim kod svih nositelja, kako za žene na tržištu rada, tako i za krajnje korisnike te širu zajednicu.  

Produžena ruka

Na kraju je zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu iskazala i Dunja Horvat iz Centra za socijalnu skrb Krapina. 

– Izuzetno nam je drago da smo se mi kao Centar mogli uključiti u projekt i moram reći da ćete na nas moći računati i u svim daljnjih planovima što se projekata tiče. Iskustvo nam pokazuje da su projekti u okviru kojih se pružaju te vrste usluga jako bitni za naše korisnike jer su to u pravilo osobe starije životne dobi ili osobe koje zbog zdravstvenih razloga same ne mogu obavljati neke osnovne životne potrebe. Osobno nas veseli, i hvala vam na tome, što ste vi našim korisnicima produžena ruka u puno širim segmentima od onog što je možda primarno vaša uloga – poručila je na kraju Horvat. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba