Program za rast startupa u ranoj fazi

Timovi Poduzetničkog centra KZŽ ‘Roll +’, ‘NeeBee’ i ‘Kamon’ ušli u finale Tech Boost Stars

Objavljeno: 27.06.2022. zagorjeinternational

Tech Boost program osmišljen je kao partnerstvo vodećih europskih B2B startup akceleratora i regionalnih akceleratora, uz potporu Akademije za poduzetništvo Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE) i EU. Regionalnu podršku za implementaciju programa pružili su partneri iz regije Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije, ICK iz Kosova, SPARK iz Bosne i Hercegovine, Seavus Accelerator iz Makedonije, a program je koordinirala Foundation 787 iz Bosne i Hercegovine.

Program je zamišljen s ciljem rasta startupa u ranoj fazi i kako bi se osigurala priprema startupa za prvu rundu investicija. Program pokriva širok spektar djelatnosti i stavlja u prvi plan poduzetništvo usmjereno na startupe koji ostvaruju pozitivan društveni učinak.

Program predakceleracije je vodio Poduzetnički centar KZŽ – WBAF ured Hrvatska, a bio je upotpunjen osmotjednim online programom Wise Guys startaupa s taskovima, radionicama i webinarima, pristupom online individualnim mentorstvom, bootcampom i pitchanjem uživo. U akceleracijskom dijelu programa startupi su prolazili kroz mentorske sate i radionice na poduzetničke teme kroz što ih je vodio kanadski akcelerator Spring.

Ovakav koncept je startupovima dao priliku da uđu u akceleracijsku fazu i osvoje 15.000 eura. Oni koji su odabrani da uđu u fazu akceleracije su dobili priliku predstaviti se investitorima i tako osigurati veća investicijska sredstva za razvoj svog poslovanja.

U Sarajevu je 3. lipnja 2022. godine održan demo dan pod nazivom Tech Boost Stars. To je bila završnica akceleracijskog programa regionalnog karaktera koji je okupio ukupno 50 startupa iz šest zemalja regije. Nakon višemjesečne provedbe programa, 12 startupova proglašenih finalistima natjecali su se za glavnu nagradu i mogućnost osiguravanja budućih većih investicija za svoje kompanije.

U finale Tech Boost Stars Demo Day-a ušla su i tri tima Poduzetničkog centra KZŽ ‘Roll +’, ‘NeeBee’ i ‘Kamon’ te su izazvali pažnju regionalnih investitora, a i domaćeg VC fonda s kojim su pregovori u tijeku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba