U partnerstvu s Gradom Donja Stubica i PD “Stubičan“

Udruga ‘Kajkaviana’ predstavila 465.998 kuna vrijedan novi projekt naziva ‘SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ’

Objavljeno: 15.06.2022. zagorjeinternational

Ovog je ponedjeljka, u Društvenom centru u Fellerovoj zgradi, udruga ‘Kajkaviana’ održala konferenciju za novinare kako bi predstavila novi projekt, ‘SPOJKAJ – SPOJI SE ZA KAJ’, kojeg udruga provodi sa svojim partnerima, Gradom Donja Stubica i PD  “Stubičan“ u okviru javnog poziva ‘Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice’. 

Projekt ukupne vrijednosti 465.998,32 kuna sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, a trajat će 15 mjeseci.

Detalje projekta iznijela je predsjednica udruge ‘Kajkaviana’, Ines Krušelj-Vidas, a na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, koji je dao podršku projektu čijom će provedbom udruge nastaviti svoj rad kao važni pokretači promjena u lokalnoj zajednici s obzirom na to da će se steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti neometano djelovanje uzimajući u obzir lokalne potrebe i interese te daljnje prikupljanje sredstava za razvoj, jačanje sudjelovanja volontera u radu OCD-a i izgradnju dobrih odnosa u zajednici. 

Kroz 15 mjeseci organizirat će se edukativne radionice iz strateškog planiranja i upravljanja kriznim situacijama, poticat će se volonterstvo u lokalnoj zajednici te organizacija volonterskih akcija, stvorit će se kreativno okruženje za učinkovito djelovanje protiv stresa, razvit će se sadržaj za “viralni” kajkavski rječnik sa slikovnim/govornim prilozima te će se, u konačnici, instalirati scenografski element s QR kodom “Ispuni grad kajkavskim riječima“.

Nakon konferencije, održana je i edukativna radionica “Kako to da kultura pojede strategiju za doručak?“ pod vodstvom Goranke Horjan, muzejske savjetnice i ravnateljice Etnografskog muzeja. Na radionici su sudjelovali članovi udruge ‘Kajkaviana’ i PD “Stubičan“, a  provedbom strateških radionica pokušat će se otkriti uzroci problema te iznaći njihovo rješenje.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba