Europski dani arheologije ovog petka u Muzeju seljačkih buna

Očekuje vas niz radionica i upoznavanje muzeja preko multimedijskih sadržaja na hologramskim naočalama i video-mapping projekciji

Objavljeno: 15.06.2022. zagorjeinternational

Europski dani arheologije obilježit će se ovog petka u Muzeju seljačkih buna.

 Od 18 do 21.30 sati održat će se Oživljeni Tahy, mač i igra memori kroz aplikaciju za hologramske naočale, od 18 do 19.30 sati održat će se radionice Arheološka slagalica i Složi sam svoj dvorac, zatim od 19.30 do 201.15 sati predavanje Arheologija – Instagram vs. Reality. Od 19.30 do 20.30 sati održat će se radionica Potraga za burgovima, zatim od 20.30 do 21.30 razgledavanje uz stručno vodstvo kroz stalni postav te od 21.30 do 22 sata, 3D video-mapping projekcija Gubec-teatar na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu. Ulaz na događanje i sve aktivnosti je besplatan.

-Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u dvorcu Oršić i saznaju više o arheologiji kroz radionice za najmlađe, predavanje i stručno vodstvo, a muzej upoznaju i preko multimedijskih sadržaja na hologramskim naočalama i video-mapping projekciji – poručili su iz Muzeja Hrvatskog zagorja.

Glavni organizatori Europskih dana arheologije su Ministarstvo kulture Republike Francuske i Nacionalni institut za preventivna istraživanja (Inrap) koji okupljaju niz partnerskih institucija diljem cijele Europe kako bi na popularan i pristupačan način prezentirali arheologiju i podijelili nova arheološka saznanja s javnosti. Glavni organizator događanja za Hrvatsku je Arheološki muzej u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba