Sinkovići zlatni na Svjetskom kupu u Beogradu

BRAVO ZA MARTINA I VALENTA! “Presretni smo, obojica smo bili bolesni, a sada smo pobijedili”

Objavljeno: 29.05.2022. zagorjeinternational

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković s vremenom 6:09.26 osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na natjecanju prvog Svjetskog kupa u Beogradu.

U sjajnom finišu, u završnih 250 metara, pobijedili su do tada vodeće Poljake i ušli u cilj sa sekundom i 20 stotinki prednosti. Treće mjesto zauzeli su Španjolci s tri sekunde i 26 stotinki zaostatka, piše 24 sata.

– Bila je ovo zanimljiva finalna utrka, napeta do samog kraja. Dobro smo krenuli u prvih 1000 metara, bio je dobar osjećaj iako nismo bili sto posto fizički spremni zadnja dva dana, ali dali smo sve od sebe u finišu, iščupali smo maksimum i uspjeli pobijediti – rekao je Valent, dok je Martin dodao da više nema lagane pobjede.

– Prije desetak dana smo obojica bili bolesni tako da smo presretni kako smo uz sve to ipak uspjeli pobijediti. Mislim da možemo i fizički i tehnički još napredovati i vjerujem da hoćemo. Moramo još jače trenirati i nadamo se da ćemo u Poznanu biti na sto posto i odveslati bolje nego sada – rekao je Martin Sinković, pa se ponovno uključio Valent:

– Očekuje nas još napetih utrka, još jača sezona. Definitivno ćemo se morati pojačati za drugi dio sezone, posebno za Europsko i Svjetsko prvenstvo, ali spremni smo i idemo trenirati dalje – zaključio je Valent.

Podsjetimo, prošlo je punih šest godina otkako su Sinkovići osvojili nezaboravno olimpijsko zlato u Riju, u disciplini dvojac na pariće. Prešli su nakon toga u dvojac bez kormilara u kojem su također doživjeli olimpijski trijumf prošle godine u Tokiju, a sada su se vratili veslanju s dva vesla u rukama, u čemu su od 2014. do 2016. godine bili apsolutno nepobjedivi.

Braća Sinković i dalje drže svjetski rekord u disciplini dvojac na pariće iz Amsterdama 2014. godine kada su 2000 metara prešli za 5:59.72.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u finalnoj utrci dvojca bez kormilara zauzele su peto mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba